Airiška kava

Airiška kava, žinoma kaip „Irish Coffee”, yra populiarus karštas gėrimas, kurio pagrindą sudaro kava, airiškas viskis, cukrus ir viršuje papuoštas sluoksniu šviežiai plakto grietinėlės. Šis gėrimas pasižymi savo šilumos ir stiprumo deriniu, suteikiančiu jaukumo pojūtį, ypač šaltuoju metų laiku. Štai kaip paruošti airišką kavą:

Reikės:

  • 1 puodelio stiprios karštos juodos kavos
  • 1–2 šaukštų demeraros cukraus (arba pagal skonį)
  • 45 ml airiško viskio
  • Šviežiai plaktos grietinėlės papuošimui

Paruošimas:

  1. Paruoškite stiprią juodą kavą. Naudokite savo mėgstamą kavos paruošimo būdą, kad pagamintumėte vieną puodelį stiprios kavos. Geriausiai tinka espresso ar stipri filtruota kava.
  2. Įkaitinkite puodelį. Norėdami išlaikyti gėrimą karštą kuo ilgiau, prieš pilant kavą galite įkaitinti puodelį, pripildydami jį karštu vandeniu, o paskui jį išpildami.
  3. Į puodelį įberkite cukraus. Pridėkite 1–2 šaukštus demeraros cukraus į karštą kavą ir gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps. Demeraros cukrus suteikia malonų karamelės poskonį, tačiau galite naudoti ir paprastą baltą cukrų.
  4. Pridėkite airiško viskio. Įmaišykite 45 ml airiško viskio į cukraus ir kavos mišinį.
  5. Papuoškite plakta grietinėle. Ant gėrimo švelniai uždėkite šviežiai plaktos grietinėlės sluoksnį. Norėdami, kad grietinėlė gražiai išsidėstytų ant gėrimo paviršiaus, ją galite šaukštu švelniai uždėti ant kavos, neleisdami jai sumaišytis su skystiu.
  6. Mėgaukitės atsargiai. Airišką kavą geriausia gerti pro grietinėlės sluoksnį, leidžiant šiltam kavos ir viskio mišiniui maišytis su šaltu grietinėlės švelnumu.

Airiška kava yra ne tik skanus gėrimas, bet ir puikus būdas šiltai leisti vakarą ar praturtinti vakarėlį su draugais. Jos šiltas, turtingas skonis ir aromatas sukuria nepakartojamą patirtį.

Jeigu norite įsigyti kavos pupelių, maltos kavos, kavos be kofeino ar rūšinės kavos – cofmos.com