Nerūgšti kava

Jei ieškote mažiau rūgščios kavos, yra keletas aspektų, kuriuos reikėtų apsvarstyti, renkantis kavos rūšis ar paruošimo būdus. Rūgštumas kavoje yra sudėtinga savybė, kuri priklauso nuo daugybės veiksnių, įskaitant kavos veislę, augimo aukštį, dirvožemio tipą, apdirbimo metodą, skrudinimo lygį ir paruošimo būdą. Štai keletas patarimų, kaip rasti mažiau rūgščią kavą:

1. Rinkitės tamsiai skrudintą kavą

Tamsiai skrudintos kavos pupelės paprastai turi mažiau rūgštumo nei šviesiai skrudintos. Skrudinimo procese rūgštumo komponentai išsisklaido, o išryškėja gilesni, „užkepinti” skonio niuansai.

2. Pasirinkite tam tikras kavos kilmės šalis

Kavos iš tam tikrų regionų gali turėti mažiau rūgštumo. Pavyzdžiui, daugelis Brazilijos kavos veislių pasižymi mažesniu rūgštumo lygiu ir turtingu skoniu. Taip pat kavos iš Indonezijos ir kitų Pietryčių Azijos šalių gali būti mažiau rūgščios, turėti žemiškus ar net dūminių skonio niuansų.

3. Žiūrėkite į apdirbimo metodą

Kavos pupelės, apdorotos sausu (natural) metodu, kai pupelės džiovinamos saulėje nešalinant vaisiaus minkštimų, paprastai turi daugiau saldumo ir mažiau rūgštumo, palyginti su šlapiu (washed) apdirbimo metodu.

4. Eksperimentuokite su paruošimo metodais

Kai kurie paruošimo būdai gali padėti sumažinti rūgštumo jausmą. Pavyzdžiui, prancūziška spauda ar „cold brew” metodas gali išgauti mažiau rūgštumo iš pupelių. „Cold brew” yra itin žinomas dėl savo švelnumo ir mažo rūgštumo lygio.

5. Reguliuokite vandens temperatūrą

Per karštas vanduo gali išgauti daugiau rūgštumo iš kavos pupelių. Eksperimentuokite su šiek tiek žemesne vandens temperatūra, pavyzdžiui, vietoj 96°C bandykite 90–93°C, kad sumažintumėte rūgštumą.

6. Naudokite šviežias pupeles

Šviežiai skrudintos kavos pupelės ne tik skanesnės, bet ir leidžia jums geriau kontroliuoti skrudinimo lygį bei paruošimo būdą, suteikiant galimybę prisitaikyti prie savo skonio pageidavimų.

Atminkite, kad skonio suvokimas yra labai individualus, todėl tai, kas vienam žmogui atrodo rūgštu, kitam gali atrodyti puikiai subalansuota. Eksperimentavimas su įvairiais skrudinimo lygiais, kilmėmis ir paruošimo būdais yra raktas į asmeniškai idealų puodelį kavos.

Jeigu norite įsigyti kavos pupelių, maltos kavos, kavos be kofeino ar rūšinės kavos – cofmos.com