Kaip paruošti Chemex kavos

Jei ieškote būdo, kaip pasigaminti gardžios, sodraus ir sodraus skonio kavos puodelį, "Chemex" kavos ruošimo vadovas yra puiki pradžia

Jei ieškote būdo, kaip pasigaminti gardžios, sodraus ir sodraus skonio kavos puodelį, „Chemex” kavos ruošimo vadovas yra puiki pradžia. Chemex yra unikali ir elegantiška kavos virimo sistema, su kuria galima pasigaminti švarų, ryškų ir aromatingą kavos puodelį. Nesvarbu, ar esate patyręs kavos mėgėjas, ar tik pradedate, šis vadovas padės jums kaskart išvirti tobulą kavos puodelį. Šiame tinklaraščio įraše apžvelgsime „Chemex” kavos virimo vadovą, įskaitant pagrindinius naudojimosi juo principus, reikiamą įrangą ir patarimus bei gudrybes, kaip pasigaminti tobulą kavos puodelį.

Jums reikės:

  • 6 puodelių „Chemex” arba 8 puodelių „Chemex
  • Chemex filtrų
  • Kavos svarstyklių
  • Kavos malūnėlio
  • Skanios kavos

Šiam receptui naudojame 30 g kavos 500 ml vandens.

  • Užkaitinkite vandenį iki 97 °C temperatūros
  • Sulenkite filtravimo popierių ir įdėkite į „Chemex
  • Nuplaukite filtravimo popierių karštu vandeniu, kad pašalintumėte priemaišas, ir pašildykite indą
  • Sumalkite kavą stambiu malimo būdu
  • Supilkite maltą kavą į Chemex indą ir švelniai pakratykite, kad kava susilygintų
  • Padėkite „Chemex” ant svarstyklių ir išlyginkite tarą (nulį)
  • Įjunkite laikmatį, kai tik pradėsite pilti kavą
  • Sukamaisiais judesiais išpurkškite kavą, įpildami 60 g vandens iki 0:30 sek.
  • 0:30 min. atsargiai įpilkite į „Chemex” dar 250 g vandens.
  • 1:00 val. supilkite likusį vandenį, kol iš viso jo bus 500 g.
  • Švelniai pasukite „Chemex
  • Palaukite, kol visas vanduo prasiskverbs pro kavos tirščius
  • Galutinis kavos virimo laikas turėtų būti maždaug 4:00-4.30 min.
  • Mėgaukitės

PASTABOS:

  • Jei kava ruošiama ilgiau nei 4:00-4:30 minutes, nustatykite stambesnį malimo būdą.
  • Jei kava ruošiama trumpiau nei 4:00-4:30 minutes, nustatykite smulkesnį malimo būdą.

Tikimės, kad mūsų „Chemex” virimo vadovas buvo naudingas ir informatyvus! Nesvarbu, ar esate patyręs kavos ruošėjas, ar tik pradedate, „Chemex” kavos ruošimo metodą tikrai verta išbandyti. Atlikę kelis paprastus veiksmus, galėsite mėgautis sodrios ir sodrios kavos puodeliu, kuris tikrai patiks jūsų skonio receptoriams. Nepamirškite eksperimentuoti su skirtingomis kavos pupelėmis, malimo dydžiais ir vandens temperatūra, kad rastumėte tobulą derinį, atitinkantį jūsų skonį. Jei turite klausimų apie „Chemex” kavos virimo metodą, nedvejodami kreipkitės į mus. Sėkmingo virimo!

Jeigu norite įsigyti kavos pupelių, maltos kavos, kavos be kofeino ar rūšinės kavos – cofmos.com