Kaip paruošti espresso kavą

Kavos entuziastams espreso kava yra daugiau nei tik gėrimas. Tai aistra, meno forma ir mokslas

Kavos entuziastams espreso kava yra daugiau nei tik gėrimas. Tai aistra, meno forma ir mokslas. Kiekvienas espreso kavos puodelis yra unikalus, o tobulam puodeliui paruošti reikia tinkamų žinių ir įgūdžių. Štai čia ir yra Espresso kavos ruošimo vadovas. Šis vadovas skirtas padėti suprasti espreso kavos ekstrakcijos mokslą ir įvaldyti tobulo puodelio gaminimo meną. Šiame tinklaraštyje išsamiai apžvelgsime kaip jis gali padėti jums kaskart paruošti tobulą espreso kavos puodelį.

Pagal šį receptą siekiame išgauti espreso per 28-32 sekundes, o bendras espreso svoris yra 36 g (1:2 santykis).

  • Išimkite iš kavos aparato ir nuvalykite jį rankšluosčiu.
  • Paleiskite per aparatą šiek tiek vandens (dar vadinama praplovimu)
  • Įdėkite po portafiltru svarstykles ir išlyginkite (nulį)
  • Į rankeną įberkite 18 g šviežiai maltos kavos ir tolygiai paskirstykite kavą krepšelyje
  • Kavos malimo dydis turi būti smulkus
  • Portafiltro rankenos kraštu atsiremdami į stalviršį (arba tampymo kilimėlį), kūno svoriu švelniai ir tolygiai paskirstykite maltą kavą.
  • Ranka nuvalykite rankenos kraštą ir įsitikinkite, kad į portafiltrą nepateko kavos likučių.
  • Įsukite portafiltrą į grupės galvutę
  • Po snapeliais padėkite kavos svarstykles ir puodelį
  • Paspauskite dvigubo šūvio mygtuką ir įjunkite laikmatį
  • Pagal šį receptą norime išgauti espreso kavą per 28-32 sekundes, o bendras espreso kavos svoris turi būti 36 g (santykis 1:2).
  • Jei espreso kava išsiskiria trumpiau nei per 28 sekundes, vadinasi, kava yra per rupi. Sureguliuokite malimo dydį, kad kava būtų smulkesnė
  • Jei espreso kavos ekstrahavimas trunka ilgiau nei 32 sekundes, kava yra per smulki. Sureguliuokite malimo dydį, kad kava būtų rupesnė.
  • Sustabdykite kavos aparatą, kai skalė parodo maždaug 34 gramus (tai daroma dėl svarstyklių vėlavimo).
  • Leiskite kavai išsisklaidyti iki 36 gramų.
  • Išmaišykite espreso kavą
  • Mėgaukitės

PASTABOS:

  • Kad kavos aparato būklė būtų tikrai gera, o kavos skonis geriausias, būtina kasdien visiškai išvalyti aparatą. Gerai prižiūrimas aparatas sumažins priežiūros išlaidas ir užtikrins, kad aparatas jums tarnaus ilgus metus.
  • Tarp kiekvieno malimo reguliavimo sumalkite šiek tiek kavos, kad visa kava būtų naujo norimo dydžio.

Tikimės, kad jums patiko mūsų Espresso virimo vadovas! Paruošti espreso kavą gali būti sudėtingas procesas, tačiau šiame vadove pateikėme visą reikiamą informaciją, kad kiekvieną kartą galėtumėte pasigaminti tobulą espreso kavos puodelį. Nepamirškite nepamiršti kintamųjų, kurie gali turėti įtakos espreso kavos skoniui, pavyzdžiui, malimo dydžio, vandens temperatūros ir slėgio. Vadovaukitės mūsų patarimais ir eksperimentuokite su įvairiais kintamaisiais, kad rastumėte tobulą kavos gėrimą pagal savo skonį. Jei turite klausimų ar pastabų, nedvejodami kreipkitės į mus ir nepamirškite pasidalyti savo patarimais ir gudrybėmis, kaip gaminti espreso kavą!

Jeigu norite įsigyti kavos pupelių, maltos kavos, kavos be kofeino ar rūšinės kavos – cofmos.com