Daugeliui žmonių kava yra pagrindinis gėrimas, o jos gaminimas namuose gali būti puikus būdas sutaupyti pinigų ir mėgautis puodeliu geros kavos. V60 yra populiarus kavos ruošimo būdas, kurį taikant išgaunamas švarus, ryškus ir aromatingas kavos puodelis. Šio virimo būdo lengva išmokti, tačiau jo įvaldymas gali užtrukti. Šis vadovas padės jums pradėti ruošti kavą naudojant V60 kavos. Apžvelgsime V60 pagrindus ir pateiksime patarimų, kaip kaskart paruošti tobulą kavos puodelį. Taigi, griebkite savo V60, kavos pupeles ir pradėkime!
Jums reikės:
- V60
- V60 filtrų
- Kavos svarstyklės
- Kavos malūnėlis
Šiam receptui naudojame 25 g kavos 400 ml vandens.
- Užkaitinkite vandenį iki 97 °C temperatūros.
- Sulenkite filtravimo popierių ir įdėkite į V60
- Filtravimo popierių nuplaukite karštu vandeniu, kad pašalintumėte priemaišas, ir įkaitinkite indą
- Sumalkite vidutinio malimo kavą
- Supilkite maltą kavą ir švelniai pakratykite, kad kava susilygintų
- Uždėkite V60 ant svarstyklių ir išlyginkite tarą (nulį)
- Įjunkite laikmatį, kai tik pradėsite pilti kavą
- Sukamaisiais judesiais pilkite kavą, įpildami 50 g vandens iki 0:30 sek.
- 0:30 min. pradėkite pilti antrą kartą. Šį kartą pilkite tol, kol ant svarstyklių bus 150 gramų vandens.
- 1:00 val. vėl pilkite, kol ant svarstyklių atsiras 200 g vandens.
- 1:30 val. pilkite paskutinį vandens kiekį, kol bus 400 g vandens.
- Palaukite, kol visas vanduo pateks per kavos tirščius.
- Galutinis kavos virimo laikas turėtų būti maždaug 3:00-3.30 min.
- Mėgaukitės
PASTABOS:
- Jei kava ruošiama ilgiau nei 3:00-3:30 minutes, nustatykite stambesnį malimo būdą.
- Jei kava ruošiama trumpiau nei 3:00-3:30 minutes, nustatykite smulkesnį malimo būdą.
Tikimės, kad mūsų V60 kavos ruošimo vadovas buvo naudingas ruošiant skanią kavą. V60 yra puikus kavos ruošimo būdas tiems, kurie ieško švaraus, subtilaus kavos puodelio. Naudodamiesi mūsų vadovu, galėsite suprasti kavos virimo su V60 aparatu pagrindus ir kaskart išgauti tobulą puodelį. Atminkite, kad kiekviena kava yra skirtinga, todėl nebijokite eksperimentuoti su skirtingais malūnais ir vandens temperatūra, kad atrastumėte tobulą skonį. Jei turite klausimų ar pastabų, nedvejodami kreipkitės į mus, mes visada pasiruošę padėti!